Kahvakuula valmennuskurssi 2013

Girevoy Sport kilpailumuotona on kestävyys- / voimakestävyyslaji, jossa huippusuoritus edellyttää hyvää lihas-hermojärjestelmän rekrytointia eli "terävyyttä". Kurssilla käydään läpi kahvakuulaurheilun fyysisiä osa-alueita, kuten kestävyys, voima ja nopeus sekä näiden eri väli-muotoja. Miten urheilijan tulisi harjoitella päästäkseen nostoissa tavoitetahtiin (ennätykseen).

• Voima: Lajivoima kuulalla, erikoisvoima levytangolla. Voiman ja hyötysuhteen optimointi
  • Kestävyys: Lajikestävyys eri nostomuotojen välillä, frekvenssi (pace) harjoittelu, sykkeen, maitohapon ja voiman anaerobisen kestävyyden rooli kahvakuulaurheilussa
  • Oheisharjoitteiden merkitys kilpasuoritukseen; ärsykevaihtelu ja siirtovaikutus
  • Hermo-lihasjärjestelmän rekrytointi ja tekniikan yhteen sovittaminen (taloudellisuus), lihas-hermojärjestelmän rooli hyvässä kilpasuorituksessa
  • Kahvakuulaurheilussa testaaminen

Käydään läpi useita eri harjoitteita, harjoitusten sisältöä ja tarkastellaan niiden vaikutusta em. ominaisuuksiin. Tarkastellaan oheis- ja tukiharjoitteita yleisen suorituskyvyn kehittämiseksi, laaditaan urheilija-analyysi ja hahmotellaan tavoitteiden mukainen harjoitusohjelma esimerkki-harjoituksineen.

• Urheilija-analyysin laatiminen ja parhaiden harjoitusmenetelmien valinta
  • Harjoitussuunnitelman teko, ohjelmoinnin systematiikka, levon ja rasituksen optimointi
  • Kilpailuun valmistautuminen, suorituskyvyn virittäminen ja ajoittaminen

Kurssin päätteeksi osallistuja osaa erotella fyysisen suorituskyvyn eri osa-alueet, tunnistaa ne omassa kehossaan, osaa laatia vastaavia harjoitteita ja asettaa harjoitustavoitteet ja intensitee-tin oikealle tasolle.

Kurssin ajankohta: Sunnuntaina 14.4.2013 klo 12-17
Hinta: OKS:n jäsenet 15 €, muut 30 €. Maksu käteisellä paikanpäällä